søndag 14. august 2011

Hjemme-evolusjon...

Nåja. Evolusjon var kanskje en liten smule overdrevet. Revolusjon blir trolig også litt i overkant. Men NOE har skjedd...

Slik så det ut her inntil ganske nylig (dvs i natt...):


Hvitt, hvitt og hvitt. Slik er det altså ikke lenger, for etter noen intense timer med saks og symaskin en ensom lørdagskveld har stuen gått gjennom en lyn-evolusjon og ser for øyeblikket slik ut:


Brunt pledd, brune puter, mønstrede gardiner (med BLONDE på til og med!), etc etc.. Og dette hjemme hos damen som tidligere bare i ytterste nødstilfeller kunne strekke seg til å henge opp noen svært stramme lamell-gardiner! Det er visst ikke bare stuen som har gått gjennom evolusjonen.... Men misforstå meg rett, folkens: Jeg elsker altså fortsatt hvitt! Hvis ikke vegger og møbler og stash og sånt var hvitt, så kunne jeg jo ikke (r)evolusjonert stuen på noen stakkarslige kveldstimer, og i evolusjonsaktig modus kaste ut alt av lilla (survival of the fittest - lilla har fått regjere litt for lenge her og må nå vike plassen for større, sterkere og villere brun).

I skrivende stund sitter husets mann på flyet på vei hjem fra fotballdømming i en by i sørlige deler av landet, og han aner fred og ingen fare. Hva tenker han, mon tro, når han kommer hjem og forventer å se huset slik han forlot det??? Håper han blir glad...

Og håper han ikke blir for sjokkert over....


...puten med "diskret" hjortemotiv... (Skulle egentlig trykke "å søke skogens ro", men hverken å eller ø fantes i det ikke-norskproduserte stempelsettet mitt... Vurderte å skrive noe på fransk, det klinger liksom bedre da, men jeg er jo strengt tatt ikke fransk. Så da så.)

Håper også at han ikke blir rystet over bordduken som ganske enkelt er en gammel melsekk fra bestefar:Sammen med bestemors skinnende blanke brett (pusset i dag med sølvpuss som ikke luktet så veldig miljøvennlig...), så ble det ganske så bra!

Håper heller ikke at han blir opprørt og river seg i håret ("hehe" fra de som vet hvordan mannens "hårsveis" er...) over at melsekkene har spredd seg (som i evolusjons-teorien) utover enda flere steder i stuen (=spredning av arten):

På den annen side: han er jo mann.... Kommer han egentlig til å legge merke til at noe er forandret???

Jeg er i hvert fall veldig fornøyd med vår nye og lune høsthule-look (og satser selvsagt på at han også blir det!), så nå kryper jeg under pleddet (det tykke brune) og nyter en deilig kaffe (brun den også). Jeg er klar!

Let the autumn come!

2 kommentarer:

 1. Så flink du et. Kjekkt å sjå dei gamle tinga i bruk att. Berit

  SvarSlett
 2. Birthemor, dette var evolusjon til noe enda bedre! I motsetning til da apene ble til mennesker. Stuen var elegant før men ser mye lunere ut med de nye fargene dine! Du er flink, som vanlig.

  Dessverre (eller heldigvis?) vil din mann aldri legge merke til disse forandringene... Vi mannfolk har ikke øyne for slikt dill dall. De eneste huslige forandringene vi vil legge merke til er om flatskjermen er blitt litt større, om det mangler en øl i kjøleskapet eller om det er gått hull i den flesksprengte helsetrøyen vår...

  B*
  Fint du fant noen smarte måter å benytte melsekkene på!

  SvarSlett