tirsdag 2. august 2011

Skattejakt!

Nå har jeg testet meg selv: dersom jeg klarte en sommerferie uten å blogge og uten at det ga meg påfølgende svettebyger om natten, da kunne jeg regne meg som ikke-blogg-avhengig og det var dermed trygt å fortsette. Jeg klarte det!Men selvsagt har jeg hatt blogginnlegg i bakhodet underveis. Hadde for eksempel tenkt å skrive et velartikulert innlegg om barer og restauranter på Kypros, for tenk; det er ikke bare vi Skandinaver som kan lage stilige interiører - og kypriotene har til og med den enorme fordel at de ikke trenger tak og vegger på utestedene sine... Men så lærte jeg en viktig blogger-regel: lade opp batteriet på kameraet før du legger ut på tur. Altså ingen bar- og restaurant-foto... Som en mager erstatning kan spesielt interessert kikke på denne linken:

 http://www.edensquare.com/

Jeg tenkte også å vise dere masse bilder fra hytten vår - som er i ferd med å forvandles fra mørkt furumareritt til lys og lekker sommerdrøm. Men "due to a misunderstanding", ble de fleste hyttebildene slettet fra kameraet før de var forsvarlig lagret på pc-en. Der røk den planen...Men nye ideer har det jo ofte med å komme rekende på en fjøl når man minst aner det, og i helgen het den "fjølen" Vi rydder i besteforeldres gamle ting. Takket være sol og fint vær, kjekke familiemedlemmer og noen velfortjente ispauser underveis, så ble ryddedagen en veldig fin dag!

OPPGAVE NUMMER 1:
Bære alle tingene ned fra loftet, sortere en haug som skulle bevares og en haug med ting som hadde sett sine beste dager og ble kjørt med traktor til kveldens bål...


OPPGAVE NUMMER 2:
Sortere alle "ta-vare-på-tingene" og legge dem fint utover i gresset. Jeg gjentar: TAKK for fint vær!


OPPGAVE NUMMER 3:
Man har det ikke mer moro enn man lager selv / prøve bestemors undertøy... (Og prise seg lykkelig over nymotens oppfinnelser som strømpebukser og stay-ups, for ikke å snakke om den revolusjonerende tanken at også jenter kan gå i bukser!)
OPPGAVE NUMMER 4:
Finne skatter der andre ser søppel! Gleder meg til å ta fatt på disse deilige gamle melsekkene! Her blir det puter, kanskje en røff duk eller oppbevaringsposer? Send meg gjerne tips og ideer! Og resultatene får dere selvsagt se utover høsten!OPPGAVE NUMMER 5:
Finne enda flere skatter der andre fortsatt ser søppel og brensel til det tidligere omtalte bålet...
Se på den fine kassen da! Den skal få et nydelig fôr av bestemors blomstrede kjoleforkle, og mens den i vinter passer på husets luer og votter, så kan jeg mimre om verdens flotteste besteforeldre!


Så nå er alle glade! Eierne av loftet har fått et ledig rom i huset sitt, og jeg har huset fullt av skatter og minner. Kunne fyllt noen sider med bilder: fine fat fra Egersund, stettefat i krystall, skål fra Saga, for å nevne noe... Og så kommer IKEA til å bli glad også, for vi må nok ut og kjøpe et skap til alle tingene...

Helt til slutt i dag vil jeg legge inn en liten reklamesnutt. Jeg er Buzzador - har dere hørt om det? Som Buzzador får man gratis prøver på nye produkter, og til gjengjeld skal man dele ut prøver og fortelle om produktet til venner og kjente. Veldig kjekt! (Særlig for sånne som meg som elsker å være først med nye ting...) Denne gangen fikk vi Mors kjøttkaker fra Nestlé, og jeg måtte bare vise dere bildet av minstemann som spiser. Tror han likte maten.... :-)

Fortsett å nye sommeren!

Går det faktisk ikke an å få ut mer herfra???

4 kommentarer:

 1. Åååå så spennende! Skimter en Figgjo potetskål:)Har en slik i et Turi-design.
  Og bestemors hahahah, sexy:)

  Gleder oss til bytur!!
  Jeg suste i full fart til Inside design på mandag og kjøpte drømmelampen. Etterpå løp Bjørn avgårde for å kjøpe bord som sto i stil. Men ikke på Inside dessverre... Fikk ikke lov til å beholde retrobordet. Bjørn sa at han fikk angst av det.

  Klem:)

  SvarSlett
 2. Hehe. Stakkars bordet... Og slitan med lekker lampe! Og takk for i dag - var veldig koselig! AB

  SvarSlett
 3. Hei Birthemor.
  Jeg registrerer at du til stadighet må besvare som anonym. Men jeg vil ikke kalle deg særlig anonym... Mitt tips er derfor å skifte til å bruke Google Chrome istedenfor Windows Internet Explorer. Da blir det mye lettere å jobbe i blogspot og holde seg innlogget og uanonym.

  Jeg likte forøvrig svært godt den kassen fra Karat Grønnsåpe! Men skulle likt å sett ansiktet på kassadamen da din bestemor gikk inn på landhandelen og sa hun skulle ha en HEL KASSE med grønnsåpe!?!

  SvarSlett
 4. Koselig å få glimt av sommeren deres!

  Jeg har også en del gamle trekasser stående. Trenger inspirasjon til bruk og behandling. Nå står de i hagen med elle lekene til ungene i.

  Nå herjer jeg på i gangen. Rekkverket er blitt svarte og dørene hvite. Panelet vi skal beholde har fått en nydelig gråfarge, og ser bedre ut enn på (bokstavlig talt) hundrede år! :-) Tapet er valgt, men ikke bestilt. Taklampe er derimot like vanskelig, nå har vi klart oss 1,5 år uten, så kanskje forblir den opplyst av stearinlys i lyktene i trappen. Hvem vet...

  SvarSlett