søndag 1. mai 2011

Den store rødvinstesten.

DEL 1

Fredag ettermiddag i et hus ikke så langt fra Bergen sentrum. Alle flater er skurt og polert. Alle rom er ryddet (bortsett fra det ene hvor døren er forsvarlig låst...) Barna er sendt bort (bortsett fra det ene lille som ligger godt plassert i sin seng i motsatt ende av huset...)


Bordpyntetips: en billig IKEA-serviett er pakket inn i en litt finere en.
Rundt det har jeg festet et silkebånd og inni der ligger det en
karamell til hver gjest. Den ble det satt stor pris på!

Bordet er dekket. Nå skal det skje:

DEN STORE RØDVINSTESTEN!

Alt vi trenger står klart:


Testen kan begynne.

Målsetting:
1. Forske på hvordan en hvit mikrofibersofa ser ut etter en kveld med 16 lystige mennesker i hus.
2. Prøve ut om den virkelig er så vaskbar som produsenten sier at den er.
3. Håpe på at vi fortsatt har hvit sofa også etter denne helgen, og ikke grå sofa med prikker i ulik størrelse   og diverse variasjoner av blålilla farger.Foreløbig er den skinnende hvit og fin...
 DEL 2

Lørdag morgen i et hus ikke så langt fra Bergen sentrum. Alle flater er ikke lenger skurt og polert. Alle rom er ikke lenger fullt så ryddige (inkludert det ene hvor døren heldigvis fortsatt er forsvarlig låst...) Alle i huset vil gjerne sove (bortsett fra den ene lille som ligger lykkelig, våken og høylydt i sin seng i motsatt ende av huset, tilfeldigvis samme rom som sine foreldre...)

Serviettene er krøllet og karamellene spist opp.


Testresultat:
Testen må desverre underkjennes da det kvantitative utvalget i testmaterialet og datainnsamlingen innehar særdeles store mangler.

Det vil si: med 16 muntre mennesker til bords, ender det ofte med at alle de 16 muntre menneskene blir sittende til bords hele kvelden. Så sofaen, den er fortsatt like skinnende hvit den!

Den skjønne duken er forøvrig et kjøkkenhåndkle fra Rice :-)

Lurer litt på om ingen turde å sette seg der siden det (selvsagt, som alltid når vi får besøk) var en del snakk tidlig på kvelden om kombinasjonen av 4 barn og hvit sofa. Men jeg virker da vel ikke så streng at ingen tør å sette seg i sofaen her i huset? Eller?

Ha en fin vårkveld, folkens! Gleder meg til enda varmere vær og skitne bare føtter i sofaen om kveldene...

4 kommentarer:

 1. Birthemor.

  Dette minner mistenkelig om "finsofaen" i barndomshjemmet til an av mine gamle kompiser. Hans mor (Marit) var svæææææææææææært glad i støvsuger, rene flater og ikke minst plettfrie sofaer... (Hun støvsugde huset 3 ganger hver dag)

  Finsofaen var så fin at ingen fikk sitte i den, og det var heller ingen som turde de få gangene den var "erklært for åpen". Ingen av komfirmasjonsgjestene våget nærme seg det blomstrede vidunderet. De foretrakk heller å stå på gulvet, festen gjennom, en kakesølingslengde fra sofaen.

  Så vidt jeg vet ble sofaen ALDRI brukt! Den hadde en slags usynlig imaginær vollgrav stappet av krokodiller rundt seg.

  SvarSlett
 2. Hehe. Sånn er det her også. En imaginær vollgrav med blodtørstig hai. På den annen side, hva har vel barn i en sofa å gjøre? De skal være utendørs eller i seng. ;-)

  SvarSlett
 3. Helt enig;)

  Glemte forresten å si at oppdekkingen din var optimal! Flink pike.

  Men da jeg leste overskriften "Den store rødvinstesten" tenkte jeg dere skulle smake på haugevis av forskjellige rødviner, kanskje sånn ca 13 milliliter av hver sort? Men så ser jeg at dere heller satset på volum (kvalitet kontra kvantitet)? 12 av Tommasien og 8 av Coto De Imaz...

  Høres ut som et klokt valg! Mye bedre å "nyte" store mengder av 1 vin som er god enn små mengder av alskens skvip.

  Hvilken var best?

  SvarSlett
 4. Hei Blomsterstjernen. Visste at jeg hadde forvekslet disse kvalitet- og kvantitet-begrepene. Derfor han så så rart på meg når jeg handlet på polet?? Selv er jeg litt svak for en snerten italiener, så holder en knapp Tommasien. Men spanjoler er jo ikke så verst de heller... (Med unntak av sånne sidrumpa bilutleie-spanjoler halvveis i 60-årene...)

  SvarSlett