søndag 22. mai 2011

Ikke særlig pent, men jaggu praktisk!

Har nettopp innsett noe elementert og særdeles viktig. Uansett hva jeg måtte ønske meg og drømme om, så MÅ huset inneholde noen skikkelig stygge ting. Hva er det f.eks med strykebrettprodusenter??? Sitter de designmessig helt fast i 1992??? Eller overvurderte de salget av sine "kule" strykebrett i 1991 så til de grader, at brettene vi kjøper i dag faktisk stammer fra den produksjonen?


Heldigvis finnes IKEA... Kjære IKEA med designere som henger med i svingene. selv om langt i fra alt som kommer fra deres kreative hender (og hjerner) slipper inn i dette huset. Men trekk til strykebrett har de i alle fall!Ble jo faktisk ganske mange hakk bedre! Kanskje jeg slipper å bli kvalm neste gang jeg skal stryke klær?

Ellers har mannen i huset kost seg med sin nye hobby i dag. Etter at vi var på vinsmaking med Georg Riedel i forrige uke, har vin fått en ny betydning i livet hans. Den pleies og pjuskes med, og før en flaske åpnes må den gjennom nøye vurderinger av druetype i forhold til vinglasstype. Ikke lett... Men rett skal være rett: ble ganske fascinert selv over at samme vin kunne endre seg fra deilig fruktig til spritsmakende til ingentingsmakende bare ved å helle den i ulike glass!

Slik hadde våre stakkars vinflasker det inntil i dag:


Ikke moro å være vinflaske inneklemt mellom fuglebur og fjær, og med sollyset rett i flaskehalsen din.

Se her, hvor godt flaskene våre har fått det nå:I vår gufne kjeller har vinen fått et nytt og perfekt liv. Rett luftfuktighet, passe mørkt og glimrende temperatur:Noe sier meg at mannen tar seg en polferd etter arbeid i morgen?

Alt i alt har vi hatt en driftig søndag her i huset; bygget hyller (fra IKEA, ikke pene, men jaggu praktiske), pyntet strykebrettet, laget middag og dessert fra bunnen av (uten sukker og tilsetningsstoffer), gravd i hagen (eller villnisset), puslet puslespill med barna, vasket noen av de hvite sofatrekkene (etter at barna hadde spist hjemmelaget dessert uten sukker og tilsetningsstoffer) og nå har jeg til og med samlet opp mot til å stryke - nesten så jeg gleder meg siden jeg har det fine strykebrettet!

Ha en fin søndagskveld!

PS. 10 minutter senere: Det hjalp ikke. Stryking er like kjedelig uansett!

Har forresten gjort noe mer denne helgen. Smokkene til minstejenten har blitt til fiskemat på Akvariet! Karper ser ikke særlig smarte ut med smokk i munnen...


Og her er oppsamlingsheatet med de vi ikke hadde funnet før vi dro til Akvariet:Og vi kan med senkede skuldre og avbalansert hvilepuls berette at den unge frøken la seg fint både i går og i dag. Vi er klar for en ny og smokkefri uke!

5 kommentarer:

 1. Ja, pimping av strykebrett har vært praktisert her også et par ganger. Jeg finner aldri ferdige trekk jeg liker(og det er så langt til IKEA), så jeg kjøper stoff og stifter det fast under brettet. Kjapt og lett å skifte farge og stil når strykemotivasjonen glimrer med sitt fravær. Men som du nevner, styking blir ikke bedre av pene brett, men det blir iallefall ikke verre av det! ;o)
  Ha en fortsatt finfin kveld!

  SvarSlett
 2. Skifte av trekk ja, kanskje jeg slipper stresset med å tro at det er flekker på bunadsskjorten... slik jeg gjorde den 16.mai. Det var bare det stygge trekket på strykebrettet som har sånt festlig mønster her og der. Jeg må visst en tur på Ikea :)Lettere for meg som er bosatt her ute i Aasene (som det stod på gamle kart)

  SvarSlett
 3. Ps! Julenissen ble veldig glad for smokkene som han fikk i hende på julaften. Det var også stor suksess selv om det av og til kommer kommentarer at det er urettferdig at lillesøster får ha sine fortsatt (og hun er jo ikke fylt to år). Ha en strålende smokkefri uke.

  SvarSlett
 4. Liker produktiviteten/effektiviteten din!
  Hopper fra det ene gjøremålet til det andre, konstant! Men det mest imponerende er at du tilsynelatende klarer å fullføre alle prosjekt på normert tid..?

  Kort resonnert pimper du strykebrettet mens din mann pimper i kjelleren..? Farlig hobby det der:)

  Husker en nabo som i gamledager alltid dro ned i garasjen for å "mekke på bilen" (som han sikkert sa til konen). Da han kom opp igjen etter 2-3 timer med "mekking" sjanglet han alltid sånn, hadde smalt blikk og ustelt hentesveis...

  Muligens drakk han rødvinen av feilt glass slik at det smakte sprit, og at han dermed ble tilsvarende feilaktig beruset?

  Antageligvis var det nok "Norsk Rødvin" han utelukkende samlet på...

  SvarSlett
 5. Ser i bloggen til Emmeline at man kan kjøpe de lekreste strykebrett-trekk fra Cath Kidston! Dagens godnyhet! Det stygge trenger ike være stygt likevel!

  SvarSlett