søndag 18. mars 2012

Interiørnytt fra Polen?

Jeg har vært i Polen sammen med min eldste datter og min mor. Kjekk jentetur til Gdansk! Når det gjelder interiørtrendene i Polen, så er det kort fortalt mye det samme som hjemme: hotellinnredning med tepper og mørkt treverk, butikker med landlig fransk romantikk og et og annet utsalg med design fra nye og up and coming lokale designere. Nett so heime, altså. Kombinert med keramikk, krystall og rav i uante mengder. Visste du at rav som finnes rundt Østersjøen er 40 millioner år gammelt? Så nå går min datter med øredobber som "er" eldre enn du kan forstå!


Siden dette da tydeligvis likevel ikke blir en blogg om polske interiørtrender, kunne det blitt en blogg om det imponerende restaurerings- og gjenoppbyggingsarbeidet som er gjort siden 2. verdenskrig. Byen stråler med lekre fasader og herlig atmosfære - gjenreist stein for stein.


Alternativ kunne jeg servert dere en lang serie med spennende skylines a la Gdansk... Rett inn i Eventyrland?Eller hva med en lengre utgreiing om St.Maria-kirken - verdens største teglsteinskirke?

Men de som har besøkt meg før vet at jeg har en viss tendens til å bli dratt mot det sære.. Og denne gangen endte jeg opp i et portrom... Og fra det portrommet kunne 3 generasjoner se i lange tider på et ekte kunstverk! Se her:


Her var kontraster, detaljer, budskap og uttrykk i det tilnærmet uendelige!


Hjemme ved skrivebordet igjen googlet jeg grafitti gdansk, og gleden var stor når resultatet kom opp: Maleriet i det noe rufsete gårdsrommet i Gdansk er malt av ingen ringere enn den verdenskjente italienske kunstneren Ozmo! Gøy ble med ett enda gøyere! (Er forørig synd at det er skygge over den lille lillakledde nederst, for ellers hadde dere sett mc-donalds-begeret med pommes frites i hånden hans...)


Les mer her om du vil:
http://www.ozmo.it/ozmo/biography/

Og med mor trygt hjemme igjen kunne lillegutt sove godt med sin nye polske designer gakk-gakk i armene, kanskje den blir verdt en formue en gang???


Helt til slutt vil jeg, til ære for en av mine trofaste lesere som er noe over gjennomsnittet flyinteressert, dele et bilde av den lekre rosa airbusen til wizzair - snikfotografert med mobilen fra gate-en på Lech Walesa Airport. Og for de som lurte: www.wizzair.com - pendlerruten for alle polske arbeidere i Norge, direkte fra Bergen til både Gdansk og Vilnius, kjempeservice, rosa flyvertinneuniformer og best av alt: billigere enn Bybanen!


Ha en fin uke!

5 kommentarer:

 1. Hello snuppa.
  Nå trodde jeg det var kutt mellom oss!
  He he.
  Koselig med jentetur,minner meg litt om da vi to
  var i Praha for leeenge siden.
  Jeg og vil reise med rosa fly!
  Fine bilder ab.
  Ha en fin fin uke.

  kraftig klem
  Camilla.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er da ikke lenge siden vi var i Praha? Det kan det jo ikke være, vi som er så unge... ;-) Ha en fin uke du og! Og kraftig klem til deg og!

   Slett
 2. Fin historie om grafitti, men jeg ble nok mest oppslukt av det rosa lille vidunderet avslutningsvis ;) Har alltid drømt om å fly med disse krabatene, og om de faktisk er billigere enn bybanen kan det jo også snart kanskje bli en realitet!

  P.S. Er det ikke en smule ironisk at det akkurat er flyet for polske og litauiske hardbarkede håndverkere som har fått æren av å bli rosa? Antageligvis den folkegruppen i hele verden med minst sans for rosa design? Flyet burde heller vært svartmalt med motiver av tannhjul, ølbokser, hermetikkbokser og borremaskiner?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe. Var ikke akkurat mye rosa representert blant de andre passasjerene, nei... Du skulle forøvrig sett kabinpersonalets uniformer... Rooooooosaaaaaa!

   Har sansen for dine utsmykningsforslag til wizzair. Har videresendt dem til flyselskapets pr-avdeling. Ha en fin uke!

   Slett
 3. Fine bilder! Var nok en flott tur :) Og herlig rosa fly!
  Klem fra Camilla

  SvarSlett