søndag 29. mai 2011

Litt moralsk støtte

I dag har jeg lyst til å komme med litt moralsk støtte til alle som føler at de aldri blir ferdig i huset, at det alltid er noe som burde vært gjort, at det aldri blir godt nok. Slapp av!

Vi får mye skryt for huset vårt, både av folk som ser det på nett, og av venner og familie som er på besøk og ser det live. Selvsagt er det en viss mulighet for at de positive kommentarene kun er ment for å være hyggelige med oss, men magefølelsen min sier at de er ekte. Vi har det jo ganske så fint!

Men så har vi våre hemmeligheter da, vi som de fleste andre... Eller egentlig er det ikke direkte hemmeligheter heller. "Cluet" er rett og slett så enkelt at man må ha noen blikkfang og fine ting spredt rundt omkring, for da ser ikke folk alle manglene så lett... Bare ta en kikk på bildene nedenfor, senk skuldrene og la de umalte listene være umalte enn så lenge. Listemaling kan du ta en mørk høstkveld etter et glass inspirerende italiensk rødvin, eller i januar for å døyve samvittigheten etter julens snopeorgier.
I mellomtiden kan du godte deg over bilder fra de uflatterende vinklene:


La oss begynne med stuevinduene. Maskeringstape bør ikke stå på i ukesvis... Her setter vi noen bilder foran. Ute av syne....Vi flytter oss ut i gangen. Trappekurven er jo kjempefin. Bare så synd at man sjeldent ser den under alt rotet  (og dette bildet viser den faktisk ikke fra dens verste side heller - i dag kunne man tross alt se at det var en kurv under haugen...)

Så går vi opp trappen:

Sånn på avstand er jo trappegangen riktig så hyggelig og stilfull. Helt til du tar et nærmere blikk på de sjarmerende gamle panelveggene:


-som er fulle av ikke fullt så sjarmerende sprekker. Og jeg er ganske sikker på at hvis du legger øret tett inntil veggen, så kan du høre en hes hvisking og rop fra treverkets indre: "Gje meg akryl og sparkel! Akryl og sparkel! Akryl og...."

Så kommer vi til toppen av trappen. Og ganggulvet.


-som fortsatt bare har fått ett strøk med maling. Ikke så lett å få malt ganggulv med fire barn i hus. Faren for fotspor i våt maling er overhengende...

Enda litt lenger opp har vi loftstrappen.


Er det ikke lekkert med et gammelt sengeteppe stiftet opp som isolasjon??? For ikke å snakke om de deilige røde stolpene i gelenderet... Når gjester har sett andre etasje hos oss, så passer vi på å prate masse og peke i en annen retning i det vi loser dem forbi dette noe kritiske området...

Dagens lille moral / visdomsord er med andre ord som følger: ingen er perfekte, men vi kan jo være svært sjarmerende likevel! (Dette kan du bruke både på deg selv og boligen din. Folk liker deg/huset ditt selv om du/det har noen løse ledninger, bobler i tapetet, love-handles i siden, sprekker i et hjørne, kviser i pannen, åreknuter under kneet, en manglende list eller noen grå hår.)

Avslutter med noen visdomsord fra Ivar Medaas:


Ver du glad i den nasen du har.
Det gjer ingenting om den er både krokute og rar.
Om han peikar mot sky berre smil og ver kry,
og ver glad i den nasen du har.
Ver du glad i den nasen du har.

Vi er ikkje alle skorne etter same leist.
Noken er blitt små, men andre er blitt store beist.
Alle fekk vi nase frå den same skaparkraft.
Nokon fekk han stutt, men andre fekk eit snyteskaft


Ha en fin og slettes ikke feilfri uke! 

3 kommentarer:

 1. Det var veldig sant sagt Anne-Birthe. Men selv så tror jeg at gulvlister i min stue ikke kommer opp før leiligheten skal selges. ;-)

  Hilde J

  SvarSlett
 2. Ah, så herlig befriende!!!

  SvarSlett
 3. Åh! Det var godt å se at du er et menneske på bunn!

  Jeg er enig med deg i at de 2 første skavankene (teip-rester og overfylte kurver) ikke er helt stuerene og bør holdes i sjakk! MEN når det gjelder sprekkene i panelet og det lett-slitte "hvitaktige" gulvet synes jeg det bør få være slik! Tilbringer huset charme! Dessuten er det ut gjennom disse panelsprekkene spøkelsene kikker på dere? Eller har jeg sett for mye Brødrene Dahl..?

  Når det gjelder det røde og svarte gelenderet er det bare til å slappe helt av. Som vi alle vet går all mote i runddans. Vi synes kanskje det ser grelt ut i dag, men vent en 20-30 år og plutselig skal "alle" ha røde og svarte gelender opp på loftet igjen...

  Men det pleddet tviler jeg dessverre på om noensinne blir moderne igjen...

  B*

  SvarSlett