søndag 27. november 2011

Supersøndag....

Hører rykter om at 1. søndag i advent er bloggernes supersøndag. Masse ny pynt og stash innbyr til haugevis av bilder som vi vil dele med våre kjære lesere (jepp, alle dere ti faste leserne mine...). Her hos oss er det ikke fullt så enkelt:

Hvordan kan man pynte til advent når man har en klatremus14 måneder i hus???

Svaret er like så selvsagt som det er genialt: i høyden så klart! Og da er det godt å ha et piano (helt til klatremus finner ut at det går an å klatre på det også, men det har han - bank i bordet - ikke kommet på enda).Englene er bastet og bundet til lysestakene slik at de ikke skal rømme nedover og havne i klørne på farlige små banditter...

Ved siden av englene finner vi husets julekrybbe, med engel og sauer og gjetere og vise menn og alt som hører med. Kjøpt i en lekebutikk på Lanzarote. Typisk Birthemor, tenker du vel nå...Enda mer typisk for Birthemor, er jo det faktum at de geniale funnene som hun drar med seg i kofferten fra fjernere himmelstrøk (og gjerne må betale overvekt for også), har en lei tendens til å dukke opp i butikker i Birthemors egen by like etterpå. Denne julekrybben har de på Alveslottet i Gågaten....

Enda høyere enn pianoet henger vår elskede lappelampe (som ikke er hjemmelaget, men designet av Ingo Maurer og heter Zettel's blant voksne). Den har blitt adventifisert i anledning dagen i dag, og hele familien har blemmer på tomlene etter saksegnag. Men det ble jo ganske koselig! Og familien hadde en hyggelig stund sammen (inntil alle var lei og mor satt igjen og klippet så papiret sprutet)La oss for alt i verden håpe at vår lille klatremus ikke oppdager underholdningsverdien i å slenge seg i lamper. O skrekk!Alle møblerte hjem har selvsagt en adventsstake. Her hadde jeg jo håpet at jeg kunne sette inn et bilde av min nye drømmelysestake fra Ferm Living, men ettersom den hadde en pris som nærmet seg faretruende et 4-sifret beløp, så får den gode gamle slitte staken vår duge en sesong til. Et noe ufrivillig shabby chic innslag. Kanskje drømmestaken kommer på salg i januar? Det er jo lov å håpe...


Så nærmer vi oss veis ende i mitt bidrag til bloggernes supersøndag. Ønsker dere alle en god adventstid, og håper at alle dere som deler min skjebne (altså med en klatremus i hus) husker på å nyte de fredelige øyeblikkene som finnes til å nyte en kopp gløgg (og hvis barnet sover, kan den til og med være varm og hvis det er lørdag kan den til og med lages med rødvin) og krype opp i sofaen og lese en god bok (som du må skynde deg med å lese ferdig før minsten har revet ut de siste tre sidene - akkurat de sidene hvor hele løsningen på krimgåten stod...)Lurer forresten på hvordan det skal gå med juletreet vårt i år... Forankre det til en krok i taket? Gjerde det inn?


3 kommentarer:

 1. Oj riktig adventsstemning hos dere!Mye koselig! Tente et lite lys her hos oss nå, så tenker jeg å utvide "adventsstaken" neste søndag med et tre til:)

  Ha en fin adventssøndag Birthemor!
  Klem:)

  SvarSlett
 2. Oi-oi! Dette høres veldig kjent ut... Tror vi har hatt sånn klatremus her også, men heldiiiiigvis er de tider nå historie, og vi kan pynte tilnærmet normalt igjen nå. ;o)
  Ha en fortsatt fredelig adventstid med kald gløgg og halve bøker...
  Klemmer og sånn! :o)

  SvarSlett
 3. Det var godt du klarte å overholde superbloggesøndagen! Jeg hadde ikke sjans. Slet fremdeles med skrivekramper etter fredagens verdensrekordforsøk i langt blogginnlegg.

  Koselige juledetaljer du spar opp her. Den der lego-krybben fra Lanzarote var ikke dum. I år er planen at vi også skal gjøre hjemmet kristelig med lignende pynt. De har noen fine på Løyten lys.

  Sånn da synes jeg også de 7 siste leserne bør legge igjen en kommentar her!

  God advent!

  P.S. Gjør som oss. Bor hull i taket og sett juletreet opp-ned. Klatremus har ikke sjans!

  SvarSlett