tirsdag 12. april 2011

En politisk korrekt pute

Blir litt intensiv blogging nå for tiden. Er helt bitt av basillen! Men jeg roer meg nok ned etterhvert, og håper jeg ikke sliter ut mine overraskende mange lesere før den tid. :-)

De siste kveldene har livet mitt fått en "ny dimensjon": symaskindimensjonen! Maskinen har jeg hatt i mange år, men den har vel helst bare blitt tatt frem når jeg måtte utføre en eller annen sårt trengt reparasjon. Nå derimot, nå syr jeg fordi det er så gøy! Kanskje den manglende pedalen (nevnt i tidligere innlegg) var det puffet jeg trengte?

Hjemme hos oss prøver vi så godt vi kan å være både miljøvennlig og samfunnsengasjert. Noen ganger blir hverdagen for hektisk; bilen blir litt for flittig brukt til og fra barnehagen, plastemballasjen til kyllingen er noen ganger så skitten at jeg ikke orker å vaske den for å resiskulere, vi glemmer til stadighet å slukke utelyset... Men vi prøver!

En av tingene vi faktisk er blitt ganske god på, det er å minne hverandre på alt vi har å være takknemlig for. Ved middagsbordet nesten daglig tar vi en runde og sier hva vi er glad for. Her kommer det mye herlig: "Jeg er glad for at vi skal til syden og treffe igjen Bamse" "Jeg er glad for at jeg snart har bursdag" "Jeg er glad for at vi IKKE har fiskepinner til middag i dag"... Men oppi alle trivialitetene blir jeg både imponert og rørt over hvor engasjerte og reflekterte barna kan være. Med masse fine utsagn fra mine søte små ble jeg inspirert til å lage en ny politisk korrekt pute til den hvite sofaen. Her er den:

Var den fin? Puten er (politisk korrekt) sydd av restestoff som jeg hadde liggende (bl a gamle putevar), og rundt på puten har jeg (også politisk korrekt) trykket fine ting som barna mine har sagt. Og så har jeg trykket et bilde av barna mine (kanskje ikke så politisk motivert, men veldig fint!).

Jeg har lært et par småting underveis i min nyoppdagete syer-tilværelse:
1. Sett nålene med hodet mot deg - da er det faktisk mulig å få dem ut etterhvert som du syr + at det blir litt færre blodige fingre (tråkling var aldri helt min greie - til stor frustrasjon for diverse håndarbeidslærere)
2. Lyspæren på symaskinen blir ganske varm etter noen timer. Ikke legg hånden din akkurat der når du skal rydde vekk maskinen.
3. Litt skjevheter er bare sjarmerende!

Her er noen av sitatene fra de skjønne ungene mine på 10, 8 og 3 år:

Har du lyst til å lage en lignende pute? Det er veldig enkelt og her er oppskriften:

1. Kjøp såkalte T-shirt Transfer-ark Disse selges bl.a. hos Binders. Skriv tekst og legg inn bilder du vil bruke. HUSK Å SPEILVENDE ALT!!! Det gjør du enkelt v f eks å legge teksten inn som WordArt. Print ut og klipp fra hverandre.


2. Legg papiret med tekst eller bilde ned på stoffet. Dekk med matpapir og stryk. La det kjøle seg litt ned og trekk av dekkpapiret. Voila!


3. Legg stoffbitene med tekst og andre tøystrimler som du vil bruke i en rekkefølge du liker, og sy dem sammen. Husk å ta høyde for sømmer og sånt! Jeg tok godt i på kantene og sydde bare en søm mellom hver. Hvis du er mer ordentlig anlagt enn meg, så lager du gjerne en sikksakk-søm på alle kanter... Men så lenge den ikke skal brukes til knallhard putekrig, så går det fint uten.


4. Pynt med bånd og annet stash du har liggende (eller vær heftig politisk ukorrekt og kjøp noen nye, men da må du ikke si det til noen).

5. Sy igjen i sidene, fyll med en innerpute eller vatt, og du har en herlig pute! Puten min lukkes med 3 knapper som jeg politisk korrekt hadde liggende i en skuff, men den kan også syes igjen om du heller vil det. Legg hodet på puten og ta deg en lur (og av hensyn til fremtidige lurer med hodet på puten valgte jeg å droppe de planlagte perlene - de lager sånne dumme merker på kinnene som alle ler av når du åpner døren etter at dørklokken ringte midt i luren din)6. Lag puter i gave til alle de som har alt! (Pappa ikke les dette, for det er viss fare for myk pakke til deg på fredag. Kjære samboer, ikke les dette du heller, for det er en viss fare for at noen av de gamle skjortene dine blir klippet opp i kveld, din svigerfar kan jo ikke få rosa pute?)

6 kommentarer:

 1. Ha ha ha ha :) :) Du skriver så herlig!

  SvarSlett
 2. Hei, Nina her!
  Blir jo direkte inspirert her! Symaskina skal fram! Og du må komme opp på kaffe en dag, du trenger helt sikkert en pause!

  SvarSlett
 3. Så gøy. Jeg har både maskin og transfer-papir liggende. Skal vi ta en sydag? Jeg er klar, må bare finne tid... Kanskje en regnfull lørdag utpå våren? Klem!

  SvarSlett
 4. Sydag høres bra ut! så kan vi dele på strimler av skjorter og dynetrekk! :-) Er vel noe sånt oppi kirken også i regi av Bærekraftige liv?

  SvarSlett
 5. Kjempefin blogg du har Birthe :)

  ... og så mye fint og så mange fikse idéer. Blir helt syk av lyst til å gjøre alt mulig ...

  Stooooor klem fra eksnabo :)

  SvarSlett
 6. Åååå den var nydelig! Ønsker meg symaskin, og ser for meg en pute med sitat fra mannen i huset. Mange gullkorn..

  Klem:)

  SvarSlett